Hey, ik ben Saskia

 

Ik ben Saskia

Een levensdanseres. Ja, ik houd van dansen maar ook van taart eten, van zigeunerrokken, van kneuterig op de bank, van reizen. Op reis om mezelf en de wereld te ontdekken. Mijn persoonlijke reis gaat via hoge bergtoppen maar ook door diepe dalen. Onderweg heb ik veel steun aan medereizigsters, sisters, vrouwen die bij me blijven als de weg onbegaanbaar lijkt. Ik heb ontdekt dat het bewandelen van dit levens pad in mijn eentje niet te doen is.

En jij? Zullen we samen een stukje opwandelen? Ik ben bereid om met jou op weg te gaan.

Opleiding en ervaring

Van oorsprong ben ik een groepswerker, heb SPH gedaan. Daarna 10 jaar in het voortgezet onderwijs gewerkt als jongeren coach.

In 2010 heb ik mijn opleiding als psychosociaal therapeut afgerond bij De Roos opleidingen.

Op dit moment ben ik aan het afstuderen bij Spectrum Hattem als ervaringsgericht therapeut.

 

Dit is mijn yurt, wees welkom!

Graag ontvang ik je in mijn yurt, een authentieke  Mongoolse nomandentent die omgetoverd is tot een prachtige, warme, kleurrijke vrouwen plek.

Een plek waar je veilig bent
Een plek waar je met alles welkom bent.
Een plek waar we samen op reis kunnen.

Rituelen, ceremonie symbolen

Ik maak in mijn werk graag gebruik van symbolen en rituelen
Soms simpel lijkende handelingen, zoals het ontsteken van een kaars of het samen zingen van een lied kunnen meer kracht hebben dan het spreken van woorden
Het is fijn om beelden en handelingen in te zetten bij gebeurtenissen van het leven, het is een manier van uitdrukken van wat er in ons leeft en soms in woorden soms zo lastig te vangen is
Denk hierbij aan het markeren van een afscheid van iets of iemand, het vieren van een bijzonder feit, een overgang van een ene naar een andere fase, het bewust stilstaan bij een gebeurtenis zoals de wisseling van een seizoen.
Ceremonies, rituelen en symbolen helpen ons het leven te begrijpen, te verwerken en te markeren, ze spreken de taal van ons hart, deze taal is universeel, iedereen kan er door geraakt en begrepen worden.